Zmíněné funkce jsou na české verzi vyhledávače zatím v experimentálním módu, nicméně některé z nich je již možné jednoduše aktivovat a využívat k plné spokojenosti. Pro hlasové vyhledávání je v současné době vyžadován Google Chrome z důvodu, že je tato funkce postavena na jedné z HTML 5 technologií, již v současné době implementuje právě pouze Google Chrome, avšak už od verze minulé. Podporovaným jazykem je angličtina.

Google Labs

Google Labs

Další z novinek jsou tzv. Instant Pages, což je rozšíření technologie Instant Search a v řeči Googlu označuje přednačítání stránek, uvedených ve výsledcích vyhledávání, do cache paměti browseru. Po kliknutí na konkrétní odkaz tak lze údajně ušetřit v průměru dvě až pět sekund drahocenného času. Podporu této technologie v současné době nabízí budoucí verze Google Chrome, která nese číslo 13.

Jako poslední novinku můžeme zmínit tzv. Search By Image, tedy hledání podle obrázku, které umožňuje vyhledat webový obsah odpovídající tématicky obrazovému souboru. Ten je možné do vyhledávače operativně nahrát např. z disku vlastního počítače. Google pro tuto funkci taktéž nabízí rozšíření pro Chrome a Firefox, které umožní jednoduché vyhledávání dle libovolného obrázku na webu pomocí položky v kontextové nabídce.

Zdroj: google.com